Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) is een van de belangrijkste thema’s binnen onze bedrijfsvoering. We doen dit aan de hand van ISO 26000. Zo hebben we de zelfverklaring ISO 26000 ondertekend, die ons helpt bij het implementeren en actueel houden van ons MVO-beleid. People, Planet en Profit vormen de basis voor een goed MVO-beleid.

People

We zetten ons in voor de mensen in en buiten ons bedrijf en zijn als BSCI-lid alert op arbeids- en milieuomstandigheden in de toeleveringsketen. Ook steunen we goede doelen.

Planet

Alles wat wij doen, doen we vanuit MVO-oogpunt, conform ISO 14001: ten goede van bedrijf én milieu. We zijn daarom duidelijk en eerlijk in alles, ook over de herkomst van verpakkingen en disposables. Zo zetten we ons 100% in om onze milieu-impact te minimaliseren. We onderzoeken deze impact voortdurend met een erkende Life Cycle Assessment-methode (LCA) in ons eigen onderzoekscentrum, The LCA Centre.

Inzicht in deze gegevens helpt ons om alternatieve producten te ontwikkelen met een lagere milieu-impact, zoals onze verpakkingslijn Bright®. Als vooraanstaande verpakkingsleverancier van bedrijven in de recreatie- en vrijetijdsbranche voldoet een groot aantal van onze producten bovendien aan de Green Key-vereisten. Ook nemen we ‘groene’ maatregelen, bijvoorbeeld inzake afvalscheiding en duurzaam transport. Op die manier werken we hard aan een versnelde duurzaamheid van verpakkingen.

Profit

Winst en duurzame verpakkingsoplossingen gaan uitstekend samen en de vereiste kwaliteit van onze producten is gegarandeerd door de samenwerking met vooraanstaande leveranciers. We streven altijd naar de juiste balans tussen financiën en de belangen van mens en milieu.

Gecertificeerd

Onze MVO-inspanningen zijn breed gecertificeerd volgens de strengste normen, zoals ISO 9001 en ISO 14001. Thema’s zijn onder meer CO₂-reducering, voedselveiligheid, opslag en transport, kwaliteitsmanagement en milieumanagement.