PACOMBI GROUP maakt customizen van verpakkingen bereikbaar en betaalbaar. In slechts een paar eenvoudige stappen kunnen klanten via de webshop hun logo / tekst of eigen ontwerp uploaden. Het customizen van koffiecups is volgens Rian Faaij, E-Business Manager bij PACOMBI GROUP, pas het begin. “Deze bestel- en productiemethodiek is in de toekomst mogelijk voor een groot aantal andere producten, zoals draagtassen, wijnkistjes en verzenddozen.”

Vraag naar bedrukte verpakkingen neemt toe

Als specialist in verpakkingen en disposables merkt PACOMBI GROUP dat de vraag naar (naam)bedrukte verpakkingsoplossingen toeneemt. “De verpakking vormt steeds meer het centrale punt van de klantervaring,” licht Patrick Zevenbergen toe. Als Marketingmanager bij PACOMBI GROUP volgt hij de consumententrends en de ontwikkelingen in de verpakkingsbranche op de voet. “Bedrukte verpakkingen zijn een belangrijke marketingtool. Je merkt dat dit bij steeds meer bedrijven gaat leven. Met een opvallende bedrukking creëer je merkherkenning en draag je bij aan een positieve klantbeleving. Personaliseren is trending en met deze nieuwe bestelmogelijkheid maken wij dit bereikbaar voor een zeer brede doelgroep.”

Kleine oplages

“Een groot voordeel is de mogelijkheid om in kleine oplages te produceren, tegen zeer scherpe prijzen” vervolgt Rian. “Ideaal wanneer de verpakking dienst doet als een tijdelijk promotiemiddel, bijvoorbeeld als ‘visitekaartje’ tijdens een beurs of ter ondersteuning van een productintroductie. Bedrijven kunnen de bedrukte koffiebekers bovendien aanbieden in hun ontvangstruimte of bedrijfskantine. Zeker voor het MKB zijn kleine afnames in zo’n geval interessant.”

Short-runs

Twee andere belangrijke voordelen zijn volgens Rian snelheid en gemak. “De nieuwe bestelmethode richt zich op short-runs. Dat betekent in een paar stappen besteld en een zeer snelle levering. Om dit te bereiken hebben wij het proces volledig geautomatiseerd, waarbij gebruiksgemak voor de klant centraal staat. Klanten kunnen eenvoudig zelf hun drukwerk uploaden via de webshop. Binnen 24 uur versturen wij een ontwerpvoorstel in 3D. Het ontwerp wordt altijd door ons geoptimaliseerd voor het beste eindresultaat. Die kennis en ervaring is ruimschoots aanwezig binnen onze bedrijven. Ook hier ligt onze kracht. Hetzelfde geldt voor de kwaliteit van onze koffiebekers.”

Online one-stop-shop

Rian besluit: “De meerwaarde van PACOMBI GROUP is tevens gelegen in de combinatie van een breed assortiment standaardproducten, unieke eigen merken en nu ook gepersonaliseerde producten. Klanten profiteren van het gemak van een online one-stop-shop, voor zowel standaard als bedrukte artikelen.”

Noot voor de redactie
Voor meer informatie: www.paardekooper.nl/bedruktekoffiebekers

13 april 2017