Onder massale belangstelling heeft Peter van Leeuwen vrijdag 10 juni afscheid genomen van PACOMBI GROUP. Peter van Leeuwen gaat met vervroegd pensioen. Van de 36 jaar die hij in de verpakkingsindustrie heeft gewerkt, was hij 34 jaar lang verbonden aan Van der Windt Group en later PACOMBI GROUP. Peter van Leeuwen werd in de Rijswijkse Schouwburg geëerd met een optreden van Ellen ten Damme. Ook ontving hij de zilveren Ronald McDonald speld voor zijn verdiensten op sociaal gebied.

De afscheidsreceptie van Peter van Leeuwen werd zeer druk bezocht. Klanten, concurrenten, leveranciers, medewerkers en andere relaties zagen hem, met echtgenote Petra en kinderen, per oranje Tuktuk bij de Rijswijkse Schouwburg arriveren. Daar kreeg Peter van Leeuwen het afscheid dat hij graag wilde: een receptie zonder speeches, al verscheen sales director Jan van den Bos van PACOMBI GROUP heel kort op het podium. ‘Peter wilde absoluut geen speeches omdat hij liever anderen in het zonnetje zet. En dat is jammer, want daardoor ben ik niet in de gelegenheid om te vertellen welke grote verdiensten Peter in de afgelopen 34 jaar heeft gehad.’ Jan van den Bos, die ruim drie decennia met Peter samenwerkte, prees hem als een selfmade man met een enorme drive: ‘Een verbinder, creatieveling, aanjager en bewaker van het credo: doe wat je belooft.’

Verrassingsoptreden

Als fan van zangeres Ellen ten Damme was het verrassingsoptreden in de grote zaal van de Rijswijkse Schouwburg voor Peter van Leeuwen het hoogtepunt van de receptie. Naast zijn zakelijke activiteiten werd ook zijn inzet voor het goede doel naar voren gehaald. Peter van Leeuwen heeft zich jarenlang sterk gemaakt voor het Ronald McDonald huis Sophia in Rotterdam, onder meer via sponsoring door Van der Windt Group. Daarvoor ontving hij een zilveren speld.

Begin jaren tachtig maakte Peter van Leeuwen zijn entree bij Van der Windt Group in Honselersdijk. Hij begon er als vertegenwoordiger en werkte zich via diverse functies op tot commercieel directeur. De laatste jaren was Peter van Leeuwen Managing Director Commercieel bij PACOMBI GROUP, de groep die in 2013 ontstond na de overname van Van der Windt Verpakking door Paardekooper Verpakkingen.

Redactie: als u meer wilt weten over dit persbericht, kunt u contact opnemen met Marjon Duijvestijn, Communicatie/Marketing medewerker, 06-51092367.

Foto’s: Mirjam Lens Fotografie.

21 juni 2016